
جمهوری اسلامی باید برای تخریب محیط زیست ایران پاسخگو باشد
لە کوردی بەردەست نییە
کنشگران و مردم ایران،
نشست بیستوششم تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در گلاسکو، اسکاتلند آغاز شده است. این نشستی تاریخی است و در حالیکه آثار ویرانگر تغییرات اقلیمی در سرتاسر جهان از جمله در ایران بروز کرده، این آخرین فرصت جامعه جهانی برای دستیابی به راهکاری جهت حفظ سیاره برای نسلهای آینده است.
هرچند حکومت جمهوری اسلامی از امضاکنندگان توافق اقلیمی پاریس (۲۰۱۵) است، تا کنون رسماً به آن نپیوسته و آن را در مجلس به تصویب نرسانده است. ایران وعده داده بود در صورت باقی ماندن زیر تحریمها بدون قید و شرط تنها ۴ درصد از انتشار گازهای گلخانهای بکاهد و در صورت کمک بینالمللی ۳۵ میلیارد دلاری ۱۲ درصد. اما این وعدهها هم عملی نشدهاند و میزان انتشار گازهای گلخانهای در ایران علی رغم بحران اقتصادی افزایش هم یافته است. نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی تغییرات اقلیمی را «حقه استعماری» خواندهاند و حتی مقامهای سازمان حفاظت محیط زیست را به خاطر اجرای بخش اندکی از تعهدات بیقیدوشرط توافق پاریس در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تحت تعقیب قرار داده اند.
با اینکه نشست اقلیمی از یکشنبه ۳۱ اکتبر (۹ آبان) آغاز شده، هنوز هیأتی از سمت ایران به این کنفرانس اعزام نشده است. قرار است هیئت ایران از دوشنبه هفته بعد در سطح نه چندان بالا (به ریاست رئیس سازمان حفاظت محیط زیست) شرکت کند.
اقلیم ایران هماکنون به خاطر گرمایش جهانی زمین در معرض خطر است، بحران آب شدت گرفته، سیلابهای ویرانگر و بیسابقه و نیز آتشسوزیهای طبیعی اتفاقی تکراری شده است، و دمای هوا در بسیاری از نقاط تا حد غیرقابل تحملی بالا میرود.
در این شرایط، حکومت جمهوری اسلامی نه اهمیتی برای محیط زیست قائل است و نه کاری برای مقابله با آثار تغییرات اقلیمی میکند و نه به تلاشهای جهانی برای مقابله با گرمایش زمین میپیوندد.
تغییرات اقلیمی به جمعیتهای آسیبپذیرتر، فرودستتر و بهحاشیهرانده بیش از دیگران صدمه خواهد زد.
کنشگران و مردم ایران،
شما را فرامیخوانیم که در هر حیطه و زمینهای فعالیت دارید، از هر گرایش سیاسی، یکصدا حکومت جمهوری اسلامی را در قبال مسئولیتهایش برای مقابله با آثار تغییرات اقلیمی، افزایش تابآوری در برابر آنها به ویژه در میان جمعیتهای آسیبپذیرتر، و پیوستن به تلاشها برای مقابله با گرمایش زمین پاسخگو کنید.
۱۱ آبان ۱۴۰۰
بەشداربە لە هەواڵنامەکە
✅ بەشداربوونت تۆمارکراوە
ڕووداوەکانی ئەم دواییە
-
شوێنی واژۆکان
پارێزگا ژمارەی واژۆکان پارێزگای ئەلبۆرز 2 پارێزگای ئەردهبیل 0 پارێزگای بوشێهر 1 پارێزگای چوارمەحاڵ و بەختیاری 0 پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژهەڵات 0 پارێزگای فارس 0 پارێزگای گیلان 2 پارێزگای گۆڵستان 0 پارێزگای هەمەدان 0 پارێزگای هۆرمۆزگان 0 پارێزگای ئیلام 0 پارێزگای ئیسفەهان 4 پارێزگای کرمان 4 پارێزگای کرماشان 0 پارێزگای خوزستان 0 پارێزگای کۆهگیلویە و بۆیرەحمەد 0 پارێزگای کوردستان 0 پارێزگای لۆرستان 0 پارێزگای مهرکهزی 0 پارێزگای مازەندەران 0 پارێزگای خوراسانی باکوور 0 پارێزگای قەزوین 0 پارێزگای قوم 0 پارێزگای خوراسانی ڕەزەوی 3 پارێزگای سێمنان 0 پارێزگای سیستان و بەلووچستان 0 پارێزگای خوراسانی باشوور 0 پارێزگای تاران 13 پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژئاوا 1 پارێزگای یەزد 0 پارێزگای زەنجان 0 ئەم داواکارییە تا ئێستا واژۆی 352 ی وەرگرتووە. نزیکەی 69%ی واژۆکان لە ئێرانەوە دێن. نزیکەی 31%ی واژۆکان لە دەرەوەی ئێرانەوە دێن. بزانە چۆن دادخاست نەخشەی واژۆ دروست دەکات. -
نوێترین واژۆەکان
-
نازی
-
امضا محفوظ
-
امضا محفوظ
-
Aida
امضا با تلگرام
-
Mary
امضا با تلگرام
-
-
امین درودگر ئەم داواکارییەی ڕێکخست
امضا با تلگرام