
تبعیض جنسیتی در زورخانه باید برداشته شود
Not available in English
ورزش زورخانهای سابقهای چند صد ساله دارد که به مرور زمان با اضافه کردن مفاهیمی اخلاقی چون فتوت و پهلوانی به ویژگی برتری مردان تبدیل شده و سپس به پهنهی فرهنگ و هنر و ادبیات نیز راه پیدا کرد. طی چند دههی اخیر تعداد زورخانهها در ایران چند برابر شده، اما شگفتانگیز است که هنوز حضور زنان در این ورزش ممنوع میباشد! با وجود تلاشهای مکرر زنانی که در این ورزش سرآمد هستند و با وجود حمایت فدراسیون ورزش زورخانهای ایران، مسئولان دولتی و وزرات ورزش و جوانان حاضر نیستند گامی در جهت رفع این تبعیض جنسیتی بردارند.
بخشی از این تبعیضها از فرهنگ پدرسالار/مردسالار میآید که پهلوانی و زور بازو را منحصر به مردان و ظرافت و ضعیف بودن را خصیصه زنانگی می داند. فرهنگ مردسالار این تصور را القا میکند که شجاعت و رشادت، مِلک طِلق نرینه است و همین تلقی از راه شاهنامهخوانیها و آواز مرشدان زورخانهها نیز مدام ترویج میگردد. این پیش داوریهای نابخردانه اکثراً «به نام خداوند جان و خرد» موعظه میشوند! تلفیق آیینهای صوفیگری با این ورزش باستانی و روابط مرشد - مرادی و پیشکسوتی نیز به فضای مردانهی زورخانه یاری رساندهاست.
از جمله استدلال ها برای مخالفت با حضور زنان در زورخانه این است که ورزش زورخانه یک ورزش تماماً مردانه با تاریخ مشخص و گود زورخانه نیز مکانی مقدس است که زنان به دلیل عادت ماهانه آنرا ناپاک میکنند. اگر چه در تاریخ ورزش های بسیاری ابتدا مردانه بوده اند، مانند چوگان و جودو، اما بعدها حضور زنان در آنها پذیرفته شد و خللی در اهمیتشان به وجود نیامد. همچنین گود زورخانه به هیچ عنوان مقدس نیست که بتوان به این بهانه از حضور زنان در آن جلوگیری کرد. حتی رئیس فدارسیون ورزش های زورخانه ای پیشتر فتوای مراجع برای حضور زنان در زورخانه را اخذ کرده است.
فدراسیون بینالمللی ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی (IZSF) که به ابتکار جمهوری اسلامی تأسیس شده دارای ۱۷ کشور عضو است که در اکثر آنها مشارکت زنان در این ورزش پذیرفته شدهاست. چرا خود کشور ایران باید استثناء باشد؟ چرا زنان ورزشکار ایرانی باید محروم از شرکت در مسابقات و فستیوالهای بینالمللی این رشته باشند؟ زنان ایرانی چه چیز کمتر از زنان ترک، تاجیک، افغان، فیلیپینی، اندونزیایی، سریلانکایی، یا زنان آفریقا و استرالیا دارند؟ اساسنامهی فدراسیون بینالمللی قصد خود را ترویج هدفهای کمیتهی بینالمللی المپیک ذکر کرده که در آن هیچ شرط جنسیتی جایز نیست. چرا فدراسیون ایران به این اساسنامه پایبند نیست؟
ما امضاکنندگان این دادخواست میخواهیم که تبعیض جنسیتی در زورخانه برداشته شود. مرشدانی که به خاطر پذیرش زنان در زورخانه کارشان را از دست دادهاند باید به کار بازگردند. همانطور که در وزنهبرداری و ژیمناستیک ورزشکاران زن ثابت کردهاند که چیزی از مردان کم ندارند، بدون شک آنها میتوانند در گود زورخانه نیز بدرخشند.--
Subscribe to our newsletter
✅ Sucessfully subscribed to newsletter
Recent events
-
See where all the votes are coming from
Province Number of signatures Alborz 24 Ardabil 0 Bushehr 9 Chahar Mahaal and Bakhtiari 1 East Azerbaijan 10 Fars 22 Gilan 8 Golestan 3 Hamadan 0 Hormozgan 3 Ilam 3 Isfahan 30 Kerman 7 Kermanshah 7 Khuzestan 15 Kohgiluyehv And Boyer Ahmad 2 Kurdistan 0 Lorestan 0 Markazi 5 Mazandaran 11 North Khorasan 2 Qazvin 4 Qom 2 Razavi Khorasan 16 Semnan 1 Sistan and Baluchestan 3 South Khorasan 1 Tehran 144 West Azerbaijan 5 Yazd 1 Zanjan 1 This petition has received 970 signatures so far. Approximately 88% of signatures come from Iran. Approximately 12% of signatures come from outside of Iran. Learn how Daadkhast generates signature maps. -
Latest signatures
-
امضا محفوظ
-
امضا محفوظ
-
ᵗ ꪑꏂʜ...♡︎
-
امضا محفوظ
-
امضا محفوظ
-
-
فرزاد صیفیکاران started this petition
امضا با تلگرام