بلۏچی
امزا بکن اِت

قربانیان سیل در اردبیل هنوز به کمک نیاز دارند

234%
۲۳۴ دزنام
۵۰۰ سئوَب

نیست اِنت بلۏچی

با گذشت بیش از یک ماه از وقوع سیل در شهرستان گرمی استان اردبیل و خسارات شدید جانی و معیشتی، هنوز مقامات دولتی در مددرسانی کوتاهی می‌کنند.

روز سه‌شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲، شهرستان گرمی از توابع استان اردبیل شاهد بارندگی‌های شدید و جاری شدن سیلی بود که منجر به آسیب جدی به مزارع، منازل مسکونی، و زیرساخت‌های این شهر و روستاهای تابعه‌ی آن شد. این سرآغاز سه بار بارندگی‌ و جاری شدن سیل‌های ویرانگر متعاقب آن بود که تا اوایل تیرماه سال جاری ادامه داشته و به گفته کارشناسان در پنجاه سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

در این میان شبکه‌ی آبرسانی شهر گرمی و روستاهای تابعه‌ی آن تخریب شده و اهالی به آب آشامیدنی دسترسی ندارند. تنها تانکرهای هلال احمر و اداره امور آب و فاضلاب دست به توزیع محدود آب آشامیدنی زده است. این مقدار آب کفاف نیازهای مردم سیل زده‌ی گرمی را نمی‌دهد. آنها مجبور می‌شوند برای سایر احتیاجاتشان از آب باران استفاده کنند. در این میان چه استفاده از آب تانکر و چه استفاده از آب باران برای برخی از احتیاج‌های مردم گرمی خطرناک بوده و احتمال آلوده بودن این آب‌ها و شیوع بیماری‌ها به دلیل استفاده از آنها وجود دارد.  روز یکشنبه ۲۸ خرداد شروع دوباره بارش شدید باران و تگرگ در روستاهای شهرستانهای گرمی و بیله سوار که همراه با سیلی ویرانگر بود بسیاری از مزارع و خانه‌های روستایی را زیر آب برده و آسیب جدی به راه‌های مواصلاتی و شبکه‌ی برق و آبرسانی وارد کرده است.

در پی بارندگی‌ها و جاری شدن سیل در اواخر خرداد ۱۴۰۲ در شهرستان گرمی ۷ نفر از اهالی فوت و دو نفر نیز زخمی شدند. همچنین به دلیل حجم بالای سیل، خانه‌ها و مزارع با آب گرفتگی مواجه و صدها رأس از دام‌های روستاییان تلف شده و چندین دستگاه خودرو از بین رفته است. درپی بارندگی‌های شدید که منجر به جریان سیلی ویرانگر در شهرهای گرمی، بیله سوار، انگوت و روستاهای تابعه گردید خسارات فراوانی به خانه‌های مسکونی اهالی وارد شده و برخی از آنها غیر قابل سکونت گشته است.

با این حال کمک‌رسانی‌های دولتی به مناطق سیل‌زده‌ی گرمی بسیار اندک بوده و حتی ارگان‌های انتظامی و امنیتی مانع کمک‌رسانی فعالان مدنی به مناطق سیل‌زده‌ می‌شوند.

علاوه بر منازل، راه‌های مواصلاتی، احشام، شبکه‌ی آبرسانی، و محصولات زراعی کشاورزان اهل شهرستان گرمی نیز در پی بارندگی‌ها و سیل‌های ویرانگر از بین رفته و نه تنها محصولی برای آنها به جا نگذاشته، بلکه زمین‌های زراعی را نیز تخریب کرده است. این در حالی است که قبل از سیل، ۳۵۰ هزار هکتار اراضی دیمی شمال استان اردبیل شامل ۱۰۰ الی ۸۰ درصد از اراضی شهرستان‌های مشگین‌شهر، گرمی و انگوت، اصلاندوز و بیله‌سوار در اثر خشکسالی از بین رفته و محصولی برای کشاورزان نمانده بود. به عبارت دیگر سیل‌زدگان شهرستان گرمی در حال حاضر نه آبی برای آشامیدن دارند، نه نانی برای خوردن.

امضا کنندگان این دادخواست از ارگان‌های دولتی و مسئولان ذیصلاح می‌خواهند سریعاً به سیل‌زدگان کمک‌رسانی کرده و شرایط اسکان موقت آنها در محیطی امن را فراهم کنند. همچنین برای امرار معاش سیل‌زدگان در این مدت به اقلام بهداشتی، آب و نان و سایر اقلام غذایی نیاز می‌باشد. لذا امضاکنندگان این دادخواست خواستار تعیین میزان خسارات وارد شده به منازل، باغات، مزارع، احشام و محصولات کشاورزی روستاییان هستند و از مراجع ذی‌ربط میخواهند سریعا ضرر و زیان روستاییان را در موعد مقرر پرداخت نمایند.

۱۷ تیر ۱۴۰۲

نوکیں رویداد

  • اِمزا ءِ جاه

    اُستان دزنامانی لێکئو
    البرز ۱
    اردبیل ۱
    بوشهر ۰
    چارمهل و بَهتییاری ۰
    روبرکتی آزربئیجان ۴
    پارس ۰
    گیلان ۳
    گلستان ۱
    همدان ۰
    هرمزگان ۰
    ایلام ۰
    اِسپَهان ۲
    کرمان ۱
    کرمانشاه ۰
    هوزستان ۱
    کهگیلویا و بویراحمد ۰
    کردستان ۰
    لرستان ۰
    مرکزی ۰
    مزَنداران ۰
    شمالی هراسان ۰
    کَزوین ۲
    کُم ۰
    رِزوی هراسان ۱
    سمنان ۱
    سیستان و بلوچستان ۰
    جنوبی هراسان ۱
    تهران ۲۰
    مشرکی آزربئیجان ۳
    یزد ۰
    زنجان ۰
    ئے اَرزی ءَ تنیگہ ۲۳۴ دزنام مُچ کوتگ. ۶۹% دزنام چه ایران ءُ کم ءُ گیش ۳۱% ایران ءَ چہ در دیگ بیتگ انت۔. گیشیں سرپدی پہ ایران ءِ دزنام جنوکانی جاگہ ے واست ءَ اِدا ٹپّ اِت۔.
  • آھری دزنام

    1. دفاع از مظلومین

    2. سامان یاسین باید آزاد شود.

    3. امضا با تلگرام 

  • ءَ ای اَرزی بندات کرتگ

ھمہ وڑیں اَرزی

اَرزی په اگبال ءُ هَک ءُ اِنساپ!

وتی توار ءَ چِست کنیت، اَرزی دیم بدئیت. هرچ شهری باشنده، هرچ موضوع ءِ سرا اَرزی دیم دات کنت.

یک اَرزی ءِ بندات بکن اِت